//

Де відбудуться ВДМ 2015 року, обговорюють вже сьогодні

Хоча до Всесвітніх Днів Молоді в Ріо залишилось ще більше року, але в деяких містах вже обговорюють цю подію, сподіваючись провести ВДМ після Бразилії.

 

Зараз найпопулярнішим містом-кандидатом є Краків (Польща). Польський кардинал Станіслав Дзівіш, який був секретарем Івана Павла II, є активним прихильником святкування ВДМ 2015 року у рідному місті Івана Павла II, щоб заразом відзначити 10 років з дня його смерті. Якщо цю ініціативу утвердять, то це буде другий раз, коли ВДМ відзначатимуть у Польщі. Вперше ВДМ там відбулися 1991 року в місті Ченстохова.


Лондон також у списку ймовірних кандидатів. У соціальній мережі Facebook вже є сторінка з проханням про надання підтримки з усього світу, щоб Папа Бенедикт XVI приїхав до Великобританії у 2015 році. Хоча Святіший Отець відвідав Великобританію зовсім недавно – у вересні 2010 року, англійці готові організувати ВДМ, щоб знову зустрічати у себе Папу.

 

Є пропозиції, щоб ВДМ організували в Азії, де вони відбувалися лише один раз. У 1995 році понад чотири мільйони молодих людей зустрілися з Іваном Павлом II у філіппінській столиці Манілі. Якщо у Ватикані таки вирішать організувати ВДМ у Азії, то є припущення, що це буде у Сеулі, Південна Корея. Це країна, де найбільша кількість навернень у світі. Щороку там стають християнами 150 тисяч корейців.

 

Також обговорюють ймовірних претендентів серед таких країн, як Індія, Гондурас, Латвія і Перу. Після візиту Папи до Беніну, припускають, що за кандидатство змагатимуться Камерун і Ангола.

 

Але єдине, що можна стверджувати з певністю – точну дату наступного заходу оголосить Папа аж 28 липня 2013 – під час заключної Літургії Всесвітніх Днів Молоді в Ріо-де-Жанейро.


За матеріалами: romereports.com