//

Чування у монастирі в Бурштині

30 червня у навечір’я празника Христа Чоловіколюбця відбулися нічні чування в контемплятивному монастирі Святої Софії Премудрості Божої сестер служебниць Господа і Діви Марії з Матара, що в Бурштині.

 

Найбільшою радістю для учасників нічних чувань було те, що окрім запланованих традиційно різних богослужінь, наук та розважань, парафіяни та гості міста Бурштина змогли цього вечора вшанувати мощі святого священномученика Йосафата Кунцевича. Мощі ці були привезені сюди о. Йосафатом Бойком, ВС з чоловічого монастиря Згромадження Воплоченого Слова, що в Крихівцях.

 

Урочисто під спів пісні про св. Йосафата зустріли мощі Святого вірні, сестри та отці з Бурштина при вході до Монастиря. Отримавши загальне благословення всі процесійно зайшли до каплиці.

 

Нічні чування розпочалися Великою Вечірньою із Литією з нагоди празника Христа Чоловіколюбця, а опісля о. Йосафат Бойко, ВС розповів усім присутнім як ми повинні правильно почитати святі мощі та зокрема ознайомив учасників чувань із життям святого Йосафата Кунцевича. Опісля, під час співу акафіста до святого Йосафата, усі присутні мали змогу приступити до вшанування святих мощей та випросити у Бога через заступництво святого потрібні ласки.


Продовжуючи нічні чування молитвою на вервиці, розважаннями, науками та молебнем до Христа Чоловіколюбця, у першій годині ночі на завершення нічних чувань відбулася святкова Божественна Літургія з нагоди свята Христа Чоловіколюбця, яку очолив о. Ігор Панчук.

 

Прес-центр Згромадження Воплоченого Слова