//

Чилійські єпископи: Повага до невинного життя існувала задовго до християнства

Конференція єпископів Чилі скерувала спеціальне звернення під назвою "Голос життя невинних" до політиків і законодавців країни з приводу дебатів про легалізацію абортів, які почалися минулого тижня. Проти змін до законів країни виступив також президент Чилі Себастіан Пінера.

 

Йдеться про легалізацію абортів у трьох випадках: якщо вагітність загрожує життю матері, коли дитина ще в утробі недобре сформувалася і коли вагітність стала результатом згвалтування. Чилійські єрархи зазначають, що усвідомлюють страждання, які відчувають матері та сім'ї в схожих ситуаціях. "Такі випадки є причиною болю, страждань і невпевненості, щодо яких ніхто не може залишатися байдужим. – наголошують єпископи – Проте вихід з таких ситуацій треба шукати, пам'ятаючи про обов'язок дбати про життя, як матері, так і дитини". "Це завдання всієї медичної системи, а також суспільства", – зазначають єрархи.

 

Члени чилійського єпископату закликають до поширення освіти і поваги до цінності життя, турботи про слабких, солідарності, співпереживання і справедливості.

 

"Добровільне вбивство невинного створіння є дуже важким аморальним вчинком", – нагадують єрархи слова Папи Івана Павла II з енцикліки "Evangelium vitae". "Цей принцип є глибоко людським, і він існував ще задовго до християнства", – зазначають єпископи.

 

Католицькі єрархи закликають до збільшення наукових досліджень та розвитку можливостей, які допоможуть зберігати життя як матері, так і дитини, і захистять невинне життя від загроз, які йому створює сучасна культура.


За матеріалами Ватыканскае радыё