//

Чилі: молодь незадоволена напрямком розвитку країни

Єпископи Чилі видали послання, в якому піднімають питання вбогості, суспільної маргіналізації та ситуації в країні загалом, де на даному етапі відбувається суспільний бунт молодого покоління.


«Не можемо мовчати в той час, коли стільком людям не вистачає необхідних для життя та розвитку засобів, а самі вони переживають терпіння і страх перед майбутнім»,– зазначає у листі єпископат. Як інформує Радіо Ватикану, єпископи також закликають не піддаватися ілюзії економічних показників (зріст ВВП на 6,3% у 2011 році), які характеризують економіку лише серед найбагатших верств у регіоні.


На думку єпископів, важливим суспільним симптомом є мобілізація чилійців, не бачена після 1990 року, коли на протести вийшли учні і студенти. Причиною незадоволення молоді є напрямок, в якому розвивається країна, в якій люди в особистому та суспільному житті відчувають несправедливість, зловживання, насилля і стрес.


За словами єпископату, відповіддю учнів Христа на цю проблему має бут повернення до культури дару, джерелом якого є народження Бога.