//

Чи зустрінеться Бенедикт XVI з Фіделем Кастро?

У вівторок увечері колишній кубинський лідер Фідель Кастро заявив, що в середу з радістю зустрінеться з Папою Бенедиктом XVI, який перебуває з паломництвом на Кубі.

 

"Завтра, в середу, я охоче привітаю Папу Бенедикта XVI, так як і Папу Івана Павла II – людину, в якої контакт з дітьми і скромними громадянами постійно викликав почуття любові", – пише Фідель Кастро в статті, опублікованій на інтернет-порталі Cubadebate.

 

"Ось чому я попросив кілька хвилин його (Папи Бенедикта) дорогоцінного часу, коли довідався від (міністра закордонних справ Куби) Бруно Едуардо Родрігеса Парріллі, що і для нього відповідним був би цей скромний і простий контакт", – читаємо ми на сторінці Cubadebate, де розміщені "Роздуми" Кастро, тобто його політичні та історичні тексти, написані тоді, коли він почав одужувати після операцій травного тракту.

 

Уже раніше ватиканські джерела повідомляли про можливість зустрічі з Папи з 85-річним Фіделем, який 2006 року, у зв'язку з тяжкою хворобою, перестав правити на Кубі.

 

У вівторок Бенедикт XVI зустрівся в Гавані з нинішнім кубинським лідером Раулем Кастро, молодшим братом Фіделя. Середа буде останнім днем паломництва Папи, який цього дня відслужить Літургію на найбільшій площі міста – площі Революції.

 

За матеріалами: wiara.pl