//

Чи дозволиш свої дитині провести ніч з коханим у твоєму домі?

Американська битва за сексуальну освіту у школах може закінчитись завдяки одному питанню: «Чи дозволиш свої дитині провести ніч з коханим у твоєму домі?» 29 з 32 опитаних американців відповіли: «Ні».

 

Дослідження Емі Шалет, авторки книги „Not Under My Roof: Parents, Teens and the Culture of Sex” і викладача соціології з Університету Масачусетса, показало разючу відмінність США і Голландії в підході до цього питання. 24 з 26 голландських батьків відповіли, що не мали би нічого проти, якщо дитина готова займатись сексом і прийме відповідну протизаплідну таблетку.


Прихильники сексуальної освіти у США вважають, що американці повинні піти шляхом голландців. Відповіддю на цю заяву став вихід книжки п. Шалет в той же період, коли адміністрація президента Обами планує виділити понад 100 мільйонів доларів на програми сексуальної освіти у школах, які б забезпечували підлітків перед небажаною вагітністю. Пані Шалет пропонує американцям піти власним шляхом, оскільки думка батьків США кардинально різниться від думки голландців.

 

В той же час у суспільстві тривають дебати про те, чи не коштуватимуть набагато менше програми, які заохочуватимуть підлітків утримуватись від сексуальних стосунків до шлюбу, що автоматично виключає питання «небажаних вагітностей», моральних травм, інфекцій і СНІДу.

 

За матеріалами: fronda.pl