//

Через Тwitter американський кардинал висловлює своє протистоянння евтаназії

Всього за кілька днів до президентських виборів у США кардинал Шон Патрік О’Меллі використовує соціальну мережу «Тwitter» для того, щоб досягнути католиків у штаті Массачусетс. Його головною метою є пояснити виборцям спірну ініціативу під назвою «Питання 2». Якщо її затвердять, то в штаті буде легалізовано евтаназію.


Серед постів кардинала є коментарі на кшталт: «Допомога лікаря у самогубстві означає, що фармацевти, лікарі, медсестри, родичі, друзі і саме суспільство стають співучасниками самогубства».


Окрім особистих коментарів кардинал також розміщує на своєму акаунті посилання на популярні статті, опубліковані у виданнях «Boston Globe» та «New York Times».


За блогом кардинала О’Меллі в «Тwitter» слідкує більше 6 тисяч осіб, і він щодня розміщує дописи, метою яких є заохотити громадян голосувати проти згаданої ініціативи. Він планує продовжувати втілювати цю ідею до дня виборів 6 листопада.


Соціальні медіа не є новинкою для кардинала О’Меллі. Нещодавно Архиєпархія Бостону запустила кілька нових вебсторінок на тему спротиву легалізації евтаназії та Року Віри. Ще у 2006 році Шон Патрік О’Меллі став першим  кардиналом, котрий запустив власний блог.


За матеріалами  Romereports.com