//

Британські школи, в яких заперечують теорію Дарвіна, позбавлять фінансування

Міністерство освіти Великобританії позбавить фінансування школи, в яких креаціонізм викладається як наука.

 

Згідно з новою угодою про фінансування, міністр освіти зможе позбавляти бюджетних коштів школи, де заперечується вчення Чарльза Дарвіна, а замість цього викладається теорія креаціонізму, в рамках якої світ розглядається як творіння Бога.

 

Кампанію проти креаціонізму в школах активно вели Британська гуманістична асоціація (British Humanist Association), а також ряд вчених і натуралістів, в числі яких професор Річард Докінз і знаменитий телеведучий сер Девід Аттенборо.

 

Положення міністерства освіти торкнуться тільки так званих "вільних шкіл" Англії - навчальних закладів, відвідування занять і вибір предметів в яких є довільним. Такі школи фінансуються коштом платників податків, однак не контролюються місцевою владою. Організувати подібну школу може як окрема людина, так і група осіб, але навчальний заклад повинен отримати акредитацію в міністерстві освіти.

 

Про плани відкрити свої власні школи заявила низка креаціоністських груп по всій Англії, зокрема, в Бедфорді, Шеффілді та Ноттінгемі. Перші "вільні школи" з'явилися в Англії в 2011 році. Найчастіше подібні навчальні заклади організовуються представниками релігійних груп.

 

За матеріалами lenta.ru