//

Британія стрімко дехристиянізується

Згідно з останніми даними, кожен десятий громадянин Великобританії у віці 25 років є мусульманином. Різке збільшення кількості мусульман спостерігається паралельно зі старінням християнського населення країни. Це може призвести до того, що іслам буде серед домінуючих релігій Великобританії вже через 10 років, повідомляє RT.com.

 

Новий аналіз даних перепису 2011 року, проведений Управлінням національної статистики (ONS), показав, що кількість християн знижується на 50% швидше, ніж вважалося раніше. Раніше вважали, що є тільки 15% зниження, але ONS виявило, що цей показник отримали за рахунок 1,2 млн. християн-мігрантів, народжених за кордоном.

 

Повторний аналіз показав, що більшість християн є людьми віком понад 60 років. Уперше менше половини молодих людей назвали себе християнами.

 

Перепис 2011 р. показав, що кількість мусульман у Великобританії близько 5%, завдяки прибуттю в країну близько 600 тис. мусульман-мігрантів за останні 10 років. Кількість людей, котрі заявляють, що вони є атеїстами, становить 25%, що говорить про збільшення атеїстів на 10% з часу останнього перепису. Але все ж Церква Англії ще зберігає істотні позиції.

 

Як заявив прес-секретар Конференції католицьких єпископів Англії та Уельсу, те, що лише 6 осіб з 10 ідентифікують себе як християни, вказує на те, що християнство в Англії та Уельсі вже не є обов'язковою і обумовленою культурними традиціями релігією, але релігією особистого вибору.

 

Крім цього, перепис зареєстрував збільшення кількості послідовників індуїзм, сикхізму, буддизму та юдаїзму.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru