//

Брат Папи: «Це був найважливіший день в моєму житті»

 «29 червня 1951 року ми прийшли як звичайні студенти і нас висвятили на священиків та Божих посланців. Це ще міцніше укріпило наш братський зв’язок» - розповів у розмові з виданням „Bild” брат Папи, о. Георг Ратцінгер.


Сьогодні, 29 червня, вони обоє святкують 60-ту річницю священства.


Як розповів о. Ратцінгер, день священичих свячень був для нього «найважливішим у житті і ніщо не може замінити це пережиття». Церемонія, спільне відмовлення літанії до всіх святих, прикрашені прапорами вулиці залишили враження на все життя – розповів німецькій газеті о. Ратцінгер, котрий 60-ту річницю священичих свячень святкуватиме у Ватикані разом зі своїм братом Бенедиктом XVI.


О. Ратцінгер буде сьогодні присутній в Мюнхені на урочистостях, приготованих в місцевій катедрі Матері Божої. Однак не буде брати активну участь у відправі Літургії. «Мені зараз дуже важко ходити і я вже майже нічого не бачу» - розповідає брат Папи.- «Для читання потребую використовувати спеціальний апарат, так вже є, що старість нас все більше обмежує.»


Старший від свого брата-папи на три роки, Георг Ратцінгер народився 15 січня 1924 року в Пляйскірхен біля Альтюттінга. Священичі свячення брати прийняли в один день, 29 червня 1951 року у Фрайзінгу.


Після музичного навчання впродовж 30 років о. Георг Ратцінгер керував всесвітньо відомим хором „Regensburger Domspatzen”. В період 1964-1984 років цей хор дав понад тисячу концертів в різних країнах світу, в тому числі і у Ватикані. Але для отця Ратцінгера найважливішою завжди була літургійна відправа в ратизбонській катедрі.


За матеріалами wiara.pl