//

Блаженніший Святослав Шевчук відвідав відпустове місце в Ноку (Ірландія)

14 червня 2012 року Блаженніший Святослав Шевчук разом із Владикою Глібом Лончиною, Апостольським екзархом  для українців-католиків у Великобританії та Апостольським Візитатором для українців-католиків Ірландії, і о. Василем Корніцьким відвідали відпустове місце в Ноку (Ірландія).

 

Історія Марійського центру в Ноку почалася 21 серпня 1879 року. Саме тоді Пречиста Діва Марія, святий Йосиф і святий євангелист Іван з’явилися в місцевій церкві п’ятнадцятьом вірним. Сьогодні відпустове місце в Ноку, невеликому містечку на заході Ірландії, вважається одним із найвідоміших Марійських місць світу.

 

У Святій Літургії, яку очолили Блаженніший Святослав і Владика Гліб, співслужили Кардинал Зен із Гонконгу, Владика Джеймс Конлі з Денвера (США), о. Матій із Південної Африки, Монсеньйор Том Фраяр із Денвера (США) та місцевий священик Патрик Гонлон. Під час Літургії немічні й хворі прийняли з рук священнослужителів Святе Таїнство Єлеопомазання на оздоровлення душі й тіла.

 

Цього самого дня Блаженніший Святослав побував на горі Святого Патрика, звідки колись цей ірландський святий благословив Ірландію.

 

Департамент інформації УГКЦ