//

Білий Дім порушує американську традицію плюралізму

У святковому випуску американського телеканалу Fox News кардинал Дональд Вюрл порушив тему нових обмежень, які адміністрація Барака Обами накладає на релігійні харитативні організації. Такими діями Білий Дім порушує американську традицію плюралізму та свободи совісті.

 


Митрополит Вашингтону підкреслив, що у ці свята Церква знову була з бідними. Католики завжди ангажувалися у соціальне служіння, опіку над хворими, бездомними і потребуючими. І хочуть це робити і надалі. Їм не можна перешкоджати, картаючи їх за віру і погляди – сказав кардинал.

 


Велику частину ефіру передачі кардинал Вюрл розповідав про євангелізаційну діяльність Церкви, особливо в часі Різдвяних свят. Цьогорічна кампанія називалась «Найкращий подарунок».

 


«Цей найкращий подарунок ми вже отримали – сказав кардинал – Бог прийшов до нас. Бог послав Христа. Найкращий дар – його чудове послання. Послання миру, любові, надії і віри. Власне у цей час, коли всі шукають омріяні подарунки для своїх близьких,  хочемо пригадати, що цей найкращий подарунок ми вже отримали. Ми у США отримали дуже багато, втішаємось великим благословенням. Бог був до нас дуже ласкавим. Але мусимо пам’ятати, що всі нагромаджені нами речі, добрі речі, не належать до суті нашого життя. Різдво – це нагода, щоб затриматись і глянути дальше, сягаючи поглядом поза матеріальні речі і побачити славу Бога, славу Бога з нами. А знаками цієї слави є любов, мир і радість. Все це нам промовляє: у житті є щось важливіше ніж те, чим можемо володіти».

 

За матеріалами: Radio Watykanskie