//

Біблійний конгрес в Іспанії

У Мадриді триває організований Конференцією Єпископів Іспанії конгрес "Святе Письмо у Церкві", в якому бере участь понад 800 осіб.

 


Метою конгресу є презентація офіційної версії Святого Письма Конференції Єпископів іспанською мовою, підкреслення значення Біблії у житті Церкви, а також поєднання вивчення Святого Письма з душпастирською діяльністю. У засіданнях бере участь багато єпископів, викладачів з багатьох університетських кіл, богопосвячених осіб та мирян.

 


Конгрес розпочався промовою кардинала Марка Уелле, префекта Конгрегації у справах Єпископів. У своєму виступі він підкреслив, що "Біблія формувала душу Європи, її історію та щоденне життя". Зерно Святого Письма проникло глибоко не тільки у християнські інституції, але також у мистецтво, літературу та європейську науку. "Однак, впродовж останніх десятиліть глибока криза потрясає фундаменти європейської культури. Держава намагатиметься накинути своє право і відкинути на другий план християнське коріння Європи. Здається, що в ім'я незалежності від Церкви, Біблію намагаються релятивізувати, щоб вона зникла у релігійному плюралізмі" - сказав префект Конгрегації у справах Єпископів.

 


Зранку відбуваються лекції для всіх учасників. Натомість після полудня засідання відбуваються у менших групах, залежно від пропонованих тем. За основними лекціями можна стежити на сайті конгресу www.sagradabibliacee.com. Там можна також знайти тексти конференції. Конгрес на тему "Святе Письмо у Церкві" закінчиться 9 лютого.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org