//

Бенін: незвичний подарунок для Папи

"Першим подарунком для Святішого Отця, який був доставлений в нунціатуру в Беніні, була тварина - козел", - розповів о. Даніель Пахо, секретар ватиканського дипломатичного представництва. В інтерв'ю Ватиканському радіо він повідомив, що працівники Апостольської нунціатури мали великі труднощі з, так би мовити, "архівуванням" цього дару, як це зазвичай робиться з подарунками для Папи.

 

"Після консультацій і отримання інструкцій з Ватикану було вирішено, що якщо подарунок не може бути доставлений на літаку до Риму, він повинен залишитися в країні. Апостольська нунціатура прийняла рішення, що незвичайний подарунок буде переданий одному з дитячих будинків.

 

О. Пахо зазначив, що жителі Беніна з симпатією ставляться до Святішого Отця, причому не тільки католики, але й віруючі інших церков і релігій.

 

Говорячи про виклики, якими для євангелізації Беніну є природні і племінні релігії, особливо "вуду" з її вірою у відьом, магію, жорстким практиками, о. Пахо нагадав, що в Беніні немає одної конкретної традиції, існують різні племена і їхні мови. "Це добре, коли культурні та релігійні моделі залишають свої сліди, навчають людей бути католиками й формують їх віру. Ми розуміємо, що Церква в Беніні ще дуже молода", - сказав священик.

 

Секретар Апостольської нунціатури підкреслив велику роль Церкви в процесі демократизації та діяльності на благо миру в країні. Він нагадав кардинала Ґантіна, який причетний до вільних виборів в країні і дав початок процесу примирення між різними племенами Беніну. "Сьогодні Церква займає важливе місце в житті країни завдяки своїй роботі у соціальній, освітній та медичній сферах", - зазначив о. Пахо.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё

 

Довідка "Католицького Оглядача":

Для африканців тварина козел є символом багатства і достатку. Один козел представляє ціле стадо кіз.