//

Бенедикт XVI зустрівся з поліцією, що охороняє площу св. Петра

13 січня в Клементійському Залі Апостольського палацу у Ватикані Бенедикт XVI зустрівся з керівниками та співпрацівниками інспекції з охорони громадського порядку "Ватикан" – відділу римської поліції, що займається охороною площі св. Петра, а також піклується про безпеку Понтифіка, під час його подорожей територією Італії. Під час цієї зустрічі, присвяченій початку нового 2012 року, Святіший Отець подякував поліцейським за їхню працю і закликав завжди бути свідками справедливості і будівничими спокою.


"Охорона громадського порядку, особливо територій, які відвідує багато туристів і паломників з різних країн – це не просте завдання. Базиліка св. Петра є центром християнства, і католики з усього світу хочуть, хоч раз у житті, прийти сюди, щоб помолитися біля могил апостолів. Присутність Святого Престолу і такої великої кількості людей, котрі бажають відвідати серце Католицької Церкви, не є проблемою для Риму й Італії, а навпаки – багатством і великим привілеєм!",– сказав Папа.


Як інформує Радіо Ватикану, Бенедикт XVI побажав поліцейським, щоб, спостерігаючи за повними радості, емоцій і душевних вражень вірними, зміцнювалася також і їхня віра, допомагаючи їм жити як справжні християни і відповідальні громадяни.


Папа нагадав, що, на жаль, минулий рік був відзначений випадками насильства та нетолерантності, і багато християн, внаслідок приналежності до Церкви Христової, стали об'єктом нападу, тому в сьогоднішньому світі особливо важливо "вчити молодь справедливості і миру". "Справедливість – це чеснота, яка керує людською волею", а мир – це не просто відсутність війни, "це насамперед дар Бога, про який необхідно просити з вірою і якого можна досягти тільки через Ісуса Христа",– сказав Понтифік. Святіший Отець нагадав, що "мир потрібно  будувати щодня у співпраці з кожною людиною".