//

Бенедикт XVI відзначив цінність діяльності "Лицарів Колумба"

2-4 серпня в Денвері проходить 129-й з'їзд "Лицарів Колумба", американської організації, яку у 1882р. заснував священик ірланського походження Майкл МакГівні. Основними принципами цієї організації є милосердна любов, єдність, братерство і патріотизм, а діяльність полягає в зміцненні католицької ідентичності її членів і допомозі в потребах Церкви.

 

З нагоди з'їзду членів організації Бенедикт XVI направив до його учасників спеціальне послання із підписом Держсекретаря Ватикану кардинала Тарчізіо Бертоне. Від імені Бенедикта XVI кардинал Бертоне висловив подяку "Лицарям Колумба" за їхній внесок у дискусію щодо моральних та етичних принципів в сучасному суспільстві. "Сильне моральне свідоцтво необхідне в сфері законодавчих ініціатив, які підривають такі фундаментальні основи суспільства, як шлюб і сім'я, а також загрожують основним правам людини, таким як право на свободу совісті та віросповідання. - Написав єрарх - Його Святість закликає вас продовжувати розвивати свої віровчительські програми, щоб зміцнювати людей у вірі та християнській моральності, і пропонувати розумні і грунтовні аргументи ".

 


Кардинал Бертоне наголосив, що Папа дуже цінує внесок "Лицарів Колумба" в допомозі людям досягати своєї зрілості, навчаючи їх тому, що насправді має велике значення, пропонуючи приклади справжньої вірності, працьовитості, обізнаності і самопожертви. Крім того, кардинал зазначив, що Святіший Отець дуже цінує благодійну діяльність, якою займаються "Лицарі Колумба" та їх допомогу у вирішенні потреб вселенської Церкви. "Папа бачить у цьому велику симфонію благодійництва та свідоцтва вселенськості нашої віри, приклад великої глибини нашої надії на те, що спасенні задуми Христа здійсняться", - наголошується в посланні.
 

 

За матеріалами: Radio Watykanskie