//

Бенедикт XVI: Радість є фундаментальною відзнакою християнина, адже ґрунтується на надії на Бога

«Щоденні труднощі приготовляють весну, яка вже розпочалася у Воскреслому Христі», – на це звернув увагу Папа Венедикт XVI наприкінці молитві на вервиці, яка з нагоди закінчення місяця травня відбулася у ватиканських садах. Промовляючи до кількох тисяч молільників, Святіший Отець закликав вірних брати приклад з Пресвятої Богородиці, Яка всю Свою надію покладала на Бога.

 

«Я завжди з радістю беру участь у цьому Марійському чуванні у Ватикані, в події, яка хоч і відбувається за участю багатьох людей, завжди має родинний та близький характер», – сказав Венедикт XVI, зазначаючи, що місяць травень закінчується літургічним спогадом біблійної події, яка розповідає про відвідини Божою Матір’ю Її родички Єлизавети. Особливістю цих відвідин є подячна молитва «Величає душе моя Господа, і дух мій радіє в Бозі, Спасі моєму», яка свідченням того, що Пречиста Діва Марія поставила у центрі Свого життя Бога, з довір’ям віддалася Його волі.

 

Як зауважив Папа, ми завжди можемо чогось навчитися від нашої Небесної Матері: «Її віра, – сказав він, – запрошує нас дивитися далі, від того, що нам здається, та міцно вірити, що щоденні труднощі приготовляють весну, яка вже розпочалася у Воскреслому Христі. З Непорочного Серця Марії хочемо цього вечора зачерпнути оновленого довір’я, щоб дозволити, аби нам передалася Її радість, яка знаходить своє найглибше джерело в Господі». Святіший Отець наголосив на тому, що радість, плід Святого Духа, є «фундаментальною відзнакою християнина», адже «ґрунтується на надії на Бога, черпає силу з неустанної молитви, дозволяє спокійно переносити випробування».

 

«Хочу побажати усім вам та кожному з вас, дорогі брати й сестри, достойні кардинали, єпископи, священики, богопосвячені особи та всі вірні, щоб ця духовна радість, що виливається з переповненого вдячністю серця Христової та нашої Матері, була дедалі міцнішою в наших серцях, у нашому особистому та родинному житті, в кожному середовищі, особливо в житті цієї родини, яка тут у Ватикані служить Вселенській Церкві».

 

Джерело: Радіо Ватикан