//

Бенедикт XVI прибув до літньої резиденції у Кастель Ґандольфо

«Дорогі друзі, я дуже радий, що прибув сюди, під час своєї відпустки, і всім вам бажаю добре відпочити. Сподіваємося, що зможемо фізично та духовно відновитися в цьому гарному місті, оточеному красою створіння. Дякую за вашу присутність. Бажаю всім гарних вакацій», – сказав Папа Бенедикт XVI, прибувши у вівторок, 3 липня 2012 р., ввечері, до літньої резиденції Вселенських Архиєреїв у Кастель Ґандольфо, вітаючи тих, хто його зустрічав.

 

Як звичайно, на початку липня, і до Святішого Отця прийшов час, призначений на відпочинок. Протягом всього місяця він не проводитиме жодних аудієнцій, за винятком спільного з паломниками проказування Богородичної молитви «Ангел Господній» в неділю опівдні на внутрішньому подвір’ї літньої резиденції. Зрозуміло, що ніщо не може звільнити Папу від його обов’язків служіння на чолі Церкви, і вже в середу, 4 липня, він мав зустріч з кардиналом Марком Уелле, Префектом Конгрегації в справах єпископів.

 

У понеділок, 9 липня, Бенедикт XVI здійснить приватну подорож до розташованого неподалік Кастель Ґандольфо містечка Немі, де відвічає чернечий дім Отців Вербістів. Візит матиме особистий характер, адже в цьому монастирі о. Йозеф Ратцінгер, майбутній Папа, проживав у 1964 році, беручи участь у працях Другого Ватиканського Собору як богослов-експерт.

 

Джерело: Радіо Ватикан