//

Бенедикт XVI охрестить жінку з Туркменістану

Жінка з Туркменістану буде серед восьми дорослих осіб, яким Бенедикт XVI уділить Таїнство Хрещення і Миропомазання під час сьогоднішньої Літургії Пасхальної Вігіліі. Про це в інтерв'ю радіо Ватикан розповів о. Анджей Моделі, який буде хресним батьком Вікторії. Отець Анджей зазначив, що жінка народилася у вірменській родині в Азербайджані, але в кінці 80-х рр.., В зв'язку з початком переслідування вірмен в цій країні, її батьки були змушені покинути Баку. "Вони переїхали до Туркменістану і оселилися в Небіт-Даху, сьогоднішньому Балканабаді. Два роки тому вона разом з батьками переїхала до Росії. Нам вдалося знайти для неї стипендію на навчання в Папському Латеранському університеті і саме тут вона підготувалася до прийняття таїнства хрещення ", - розповів о. Анджей.

 

Священик зазначив, що прийняття хрещення з рук Святішого Отця представницею Туркменістану є великою радістю для всієї католицької громади в цій країні. Він підкреслив, що на сьогоднішній день в Туркменістані до Хрещення готуються 14 чоловік.

 

Перші структури Католицької Церкви в цій країні виникли 20 років тому, коли 13 квітня 1991 Іван Павло II створив Апостольську адміністратуру Казахстану з центром в Караганді, яка охоплювала всю тодішню Центральну Азію. 29 вересня 1997 Святіший Отець заснував місію "sui iuris" для Таджикистану, Туркменістану і Узбекистану, а 22 грудня того ж року для Киргизії. Пастирську опіку над віруючими в Туркменістані Папа доручив отцям облатам, до яких належить о. Анджей.

 

За матеріалами radiovaticana.org