//

Бенедикт XVI насамперед священик

Нещодавно Бенедикт XVI відсвяткував річницю своїх священичих свячень. Це відбулось 29 червня 1951 року, тоді Ратцінґеру було лише 24 роки. З того часу пройшло вже 60 років і тепер він папа та єпископ, але, насамперед, він – священик, і доводить це кожного дня.

 

Архиєпископ Фернандо Філоні, префект Конгрегації у справах євангелізації народів, пригадував: «Під час наших особистих зустрічей, коли я був заступником Секретаря Ватикану, я побачив його особливу любов до священства. Він завжди був вдячним за те, що я зробив, чи за те, що робиться. Коли я розповідав йому про хвору особу, він завжди цікавився її здоров’ям під час нашої наступної зустрічі, навіть якщо пройшло кілька тижнів. Він завжди турбувався про людей, про яких я йому розповідав.»

 

Архиєпископ Фернандо Філоні є одним з найближчих співробітників папи. Як заступник Державного Секретаря протягом чотирьох років він відповідав за усі види «управління бізнесом» у Церкві. Тепер же він префект Конгрегації у справах євангелізації народів і, так звані, місійні території, на які припадає майже третина усіх єпархій світу, знаходяться під його опікою.

 

«Папа цікавився Ісусом Христом протягом усього життя. Я б сказав, що кульмінацією цього є його книжка “Ісус з Назарету”. Це плід його роздумів, його попередніх творів, його учительста за всі ці 60 років.» - розповідає архиєпископ Філоні.

 

До речі, архиєпископ Філоні теж нещодавно відсвяткував 41 річницю своїх свячень, які відбулись 3 липня 1970 року.

 

«Це допомагає багатьом з нас пригадувати перший день наших свячень. Для священиків дуже важливо пам’ятати його. Особисто я, завжди, під час будь-якої події, відчував і відчуваю потребу повертатися до початку мого священичого життя. Цього ми не повинні забувати.»

 

Це просте послання Бенедикта XVI до тих, хто усвідомлює свої свячення як «початок глибоких особистих стосунків з Богом».

 

За матеріалами: www.romereports.com