//

Бенедикт XVІ направив послання Конференції єпископів Франції

5 листопада від Папи отримали послання французькі єпископи, зібрані в Лурді на своїй осінній пленарній асамблеї. Послання підписав Державний секретар Його Святості кардинал Тарчізіо Бертоне. Єрарх повідомляє, що в такий складний для життя Церкви у Франції момент Папа скеровує своє сердечне привітання і єднається в молитві з учасниками засідань, які довірили їх заступництву Матері Божої з Люрду. Далі кардинал висловлює хвалу французькому єпископату за вибір найважливішого напряму робіт - сприяти оновленню духовного життя в єпархіях.

 

«У серці цього оновлення знаходиться богопосвячене життя в його різноманітних формах, життєздатність якого залежить від правильних виборів. Оскільки християнське свідчення дається через богопосвячених осіб, воно стає все більш значущим для суспільства, яке сильно позначене секуляризацією та релігійною байдужістю, але і великою спрагою за духовністю».

 

«Ваші розважання щодо недільних зустрічей дозволяють віруючим наново відкривати радість постійної участі в Євхаристії, яка стає сильною потребою в динаміці християнського життя. Нехай же підготовка до майбутнього Року Віри, який оголосив Святіший Отець, стане для вас приводом знаходити адекватні засоби здійснювати Літургію у ваших єпархіях в гідний і продуктивний спосіб, дозволяючи тим, хто вірить в Ісуса Христа, посилювати зв'язок з Євангелія і натхненно нести християнське свідчення,»- закликає кардинал Тарчізіо Бертоне. Єрарх запевнив єпископів Франції та всіх зібраних на асамблеї, що Святіший Отець направляє їм своє Апостольське Благословення.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё