//

Бенедикт XVI до митців: не відділяйте мистецтва від правди і любові

"Світло правди, краса любові" - назва виставки, відкритої у Ватикані. На ній представлені роботи 60 митців різних національностей в сфері живопису, скульптури, архітектури, фотографії, літератури і навіть музики і кіно. Виставка присвячена 60-ти річчю священства Бенедикта XVI.

 

Виставку організувала Папська рада з питань культури. На відкритті виставки Бенедикт XVI звернув увагу на її назву,  підкресливши потребу діалогу Церкви з митцями. Він зазначив, що краса правди і любові повинна робити наші серця людянішими.

 


"Я хотів би ще раз звернутися до Вас і до всіх митців з доброзичливим  закликом : Не відділяйте художньої творчості від правди і любові, - сказав Папа. – Ніколи не шукайте  краси далеко від істини і любові, але з багатством вашої геніальності, вашим творчим потенціалом будьте свідками правди і любові. Нехай правда світиться у ваших роботах. Постарайтеся, щоб краса надихала серцях тих, котрі її споглядають, і викликала  бажання і потребу жити, щоб життя було красивим і правдивим. Багатійте скарбом, який ніколи не минає, який робить життя шедевром, а кожну людину надзвичайним митцем. Цим скарбом є любов. Нехай Святий Дух, Творець всілякої краси, яка є у світі, просвіщає  і провадить до  остаточної Краси, яка зігріває наші серця і розуми ", - сказав Бенедикт XVI.

 

 

Виставка "Світло правди, краси, любові," буде відкрита з 5 липня по 4 вересня щодня, крім неділі, з 10:00 до 19:00 години в залі Павла VI у Ватикані.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie