//

Бенедикт ХVI: Любити Марію – означає слухати Ісуса

Сьогодні згадуємо Благовіщення Господнє – сказав Папа перед молитвою «Ангел Господній». Він говорив про культ Найсвятішої Діви Марії з Гваделупе, яку вшановують як Царицю Мексики, Покровительку Латинської Америки і всього континенту. Він нагадав, що справжня марійна побожність завжди зближує з Ісусом і приводить до наслідування чеснот Діви Марії.

 

"Любити Її – означає зобов'язатися слухати Її Сина. Вшановувати Діву Марію з Гваделупи означає жити згідно зі словами благословенного Плоду Її лона. У цей час, коли так багато сімей переживають поділи чи змушені мігрувати, коли багато хто страждає від злиднів, корупції, насильства в сім'ї, торгівлі наркотиками, кризи цінностей або наслідків злочинів, ми приходимо до Марії, шукаючи розради, зміцнення і надії. Вона є Матір'ю істинного Бога, Який запрошує нас з вірою і любов'ю перебувати під Його захистом,  щоб таким чином подолати всяке зло, творячи більш справедливе і солідарне суспільство. З цими почуттями я хотів би ще раз принести під сповнений любові погляд Діви з Гваделупе цю країну, всю Латинську Америку і Карибський басейн", – сказав Папа.

 

Бенедикт XVI назвав Матір Божу з Гваделупе Зіркою першої та нової євангелізації. Він нагадав, що мексиканські мученики ХХ століття віддавали своє життя за вірність Євангелії та Церкви, маючи на вустах слова: "Хай живе Христос Цар і Марія з Гваделупе".

 

За матеріалами: Radio Watykańskie