//

Бенедикт ХVI до Інтерполу: Церква підтримує діяльність тих, хто бореться зі злочинністю

9 листопада Папа Бенедикт ХVI зустрівся з учасниками Генеральної асамблеї Інтерполу, Міжнародної організації кримінальної поліції, яка завершилася в Римі. У своїй промові Папа зазначив, що зріст злочинності є особливо тривожним для майбутнього світу. "У наш час людство страждає через численні порушення законності, що у багатьох випадках виливається в насильство і злочинність", - зазначив Понтифік. Він підкреслив, що Інтерпол, як бастіон міжнародної безпеки, має велике значення в реалізації загального блага, оскільки справедливе суспільство вимагає поваги до норм спільного життя.


Понтифік звернув увагу на тероризм і організовану злочинність, які найбільше турбують сьогодні міжнародне співтовариство. "Тероризм - одна з найжорстокіших форм насильства. Він приносить ненависть, смерть, бажання помсти", - підкреслив Папа і додав, що його підривна стратегія стала характерною для багатьох екстремістських організацій. Організована злочинність, звернув увагу Святійший Отець, процвітає в місцях повсякденного життя, а її плодами є: торгівля людьми, зброєю, наркотиками, де використовуються бідні верстви суспільства.


Папа зазначив, що ці злочини знищують моральні бар'єри, споруджені цивілізацією, і відроджують форми варварства, які порушують права людини та її гідність. Він додав, що Церква і Апостольська Столиця завжди підтримували і будуть підтримувати діяльність тих, хто бореться зі злочинністю.


За матеріалами be.radiovaticana.va