//

Бенедикт ХVI до індійських до єпископів: Сприяйте повазі до прав людини

19 вересня Бенедикт ХVI прийняв на аудієнції в своїй літній резиденції в Кастель Гандольфо шосту групу індійських єпископів латинського обряду, які прибули до Риму з візитом "ad limina apostolorum". Папа звернувся до єрархів з короткою промовою, в якій зазначив, що єпископи мають постійно бути готовими звіщати Царство Боже і йти за Христом, Яким зневажали, Якого не розуміли, помилково звинуватили і Який страждав заради правди", – сказав Понтифік. Святіший Отець зазначив, що ці суперечності не мають стримувати єпископів, як і священиків і посвячених осіб, оскільки воскресіння Христа дає впевненість і мужність щодо всього, що може відбуватися.

 

Папа нагадав, що Католицька Церква є приятелям бідних. "Так, як Христос, вона приймає всіх без винятку, які хочуть почути Боже послання миру, надії і спасіння. І робить це не звертаючи уваги на племінні чи мовні відмінності, бо у Христі всі ми є одним тілом", – сказав Святіший Отець. Тому священики, монахи і катехити мають добре розуміти мовні, культурні відмінності та економічні умови тих, яким вони служать. "Я молюся, щоб Церква в Індії надалі приймала кожного, особливо бідних, і була мостом між людиною і Богом", – зазначив Бенедикт ХVI.

 

Папа високо оцінив зусилля місцевої Церки у святкуванні 25-ої річниці першої Апостольської подорожі Папи Івана Павла II в Індію, під час якої він зустрівся з лідерами інших релігій, даючи "справжнє свідчення міжрелігійного діалогу".

 

За матеріалами Ватыканскае радыё