//

Барака Обаму звинувачують у війні проти релігії

У новому ролику колишнього губернатора Массачусетса Міта Ромні, який буде балотуватися у президенти США від республіканців, Барак Обама звинувачується в розв'язуванні "війни проти релігії". Ролик розміщено в мережі.

 

 

 

Мова йде про рішення адміністрації Обами зобов'язати всі установи, в тому числі релігійні школи та університети, включати в медичну страховку своїх співробітників препарати для жіночої контрацепції. У ролику наводиться цитата з публікації San Antonio Express News, що вийшла в лютому. У ній стверджується, що рішення президента з питання про медичне страхування "оголошує війну релігії".

 

Про це рішення адміністрація Обами оголосила 20 січня 2012 року. Такий крок викликав критику, оскільки багато конфесії засуджують контрацепцію (критика лунала навіть з боку однопартійців Обами). Особливе обурення рішення адміністрації викликало у представників Католицької Церкви, оскільки платити за контрацепцію повинні були католицькі школи, університети та лікарні (безпосередньо церков і молитовних будинків нововведення не стосувалося).

 

10 лютого Обама оголосив про компромісне рішення, відповідно до якого релігійні установи повинні будуть включати контрацепцію в медичну страховку для своїх співробітників, але платити за неї будуть страхові компанії. Католицьку церкву дане рішення не влаштувало. У травні на адміністрацію Обами подали в суд 43 католицьких установи США.

 

Ромні буде офіційно висунутий кандидатом в президенти від республіканців на з'їзді партії, який пройде у Флориді в кінці серпня. Президентські вибори відбудуться в США 6 листопада 2012 року.

 

За матеріалами www.lenta.ru