//

Австралійські геї чинять тиск на церкву

Організації, що виступають за права геїв в Австралії вимагають позбавити державних дотацій благочинні установи тих церков, котрі, на їх думку, дискримінують гомосексуалістів і транссексуалів.

 

Вони закликають трактувати відмову у працевлаштуванні гомосексуалістів, або відмову у наданні доступу до будь-яких церковних постів чи посад як дискримінацію за статевою ознакою і застосовувати санкції проти релігійної організації, що має відповідні упередження.

 

Алан Бротеро, що очолює ACON (організацію, що лобіює інтереси гомосексуалістів) стверджує, що релігійні організації, які діють в країні повинні підпорядковуватися «загальним цивілізаційним нормам», а існуючі зараз закони застарілі й несправедливі у цьому питанні.

 

Однак австралійці, що дотримуються консервативно-релігійних поглядів, бачать справу цілком інакше. На їх думку, право називати гомосексуалізм гріхом і відмовляти особам, що практикують цей гріх у працевлаштуванні в церковних організаціях, прямо витікає зі свободи совісті. «Одна зі свобод, котру ми потребуємо якнайбільше — це свобода не чинити наперекір власному сумлінню», — каже англіканський єпископ Сідрея Роберт Форсіт.

 

Подібної думки дотримується і Джейн Вейд, міністр соціальної справедливості штату Вікторія. Окрім свободи від дискримінації існує ще й релігійна свобода, вважає вона. І те, й інше важливе. Нажаль, іноді між цими двома видами свободи відбувається конфлікт, і тоді необхідно шукати розумний компроміс.

 

Джерело: www.laityugcc.org.ua / НХМ