//

Аудієнція середи з Бенедиктом XVI: "Всесвітні Дні Молоді - незабутня подія"

"Незабутня подія": так під час сьогоднішньої загальної аудієнції Бенедикт XVI окреслив Всесвітні Дні Молоді, що пройшли 16-21 серпня в Мадриді.


Понтифік подякував Богові за цінний дар молодих людей з сильним бажанням провадити своє життя у Христі, залишатися твердими в вірі і йти разом з Церквою. Папа подякував також тим, хто займався організацією цього форуму: кардиналу архиєпископу Мадриду, його помічникам, іншим іспанським єпископам, а також єрархам з інших країн світу, Папській раді у справах мирян, священикам, монахам і монахиням, світським вірним. Особливу подяку Святіший Отець висловив іспанській владі, інститутам і асоціаціям, волонтерам і всім тим, хто підтримував заходи молитвою. "Я не можу забути про ту відкритість, з якою мене прийняли представники королівської сім'ї, а також вся країна", сказав Папа.

 

"У кількох словах, звичайно, я не можу описати всі прекрасні і наповнені подіями моменти, які ми пережили. Я досі перебуваю під враженням від того, як мене прийняла молодь, в перший день на площі Сібелес, від їх слів, сильного бажання прагнути до глибокої істини і вкоренитися в ній. Такій істині, з якою Бог нас познайомив через Христа. У величному монастирі Ескоріаль, багатому історією, духовністю і культурою, я зустрів молодих монахинь і університетських викладачів. Перш за все, я нагадав їм про красу їх покликання, яке варто прожити з вірністю, про важливість їх апостольського служіння і їх пророчого свідчення", - сказав Папа.

 

Бенедикт XVI зазначив, що під час зустрічі з молодими університетськими викладачами він закликав їх бути справжніми вихователями нових поколінь, вести молодь до пошуку істини, словами, життям, свідченням того, що істина і Христос - це те саме.

 

"Увечері, під час богослужіння Хресної дороги, велика кількість молоді з увагою роздумувала над сценами страждань і смерті Христа: хрест Христа дає більше, ніж вимагає, він дає все, так як веде до Бога", - сказав Бенедикт XVI.

 

Папа пригадав про зустріч з семінаристами, молодими людьми з обмеженими можливостями, про молитовне чівання на території аеропорту "Чотири Вітри", про зустріч з волонтерами, а також про прощальну церемонію.

 

"Дорогі друзі, зустріч в Мадриді була прекрасним свідченням віри для Іспанії і всього світу. Для багатьох молодих людей, з різних куточків землі, форум став особливо можливістю, щоб разом поміркувати, поговорити, обмінятися позитивним досвідом, і перш за все, молитися разом і оновити свої сили, щоб вести своє життя у Христі. Я впевнений, що ви повернулися до своїх домів з сильною упевненістю бути доробком для ваших вогнищ, з бажанням бути носіями надії, яка народжується з віри. З мого боку, я буду продовжувати підтримувати вас молитвою, щоб ви залишалися завжди вірними зобов'язанню, яке взяли на себе ", - сказав Святіший Отець.

 

Папа оголосив також теми наступних Всесвітніх Днів Молоді, які пройдуть в 2013 р. у бразильському Ріо-де-Жанейро: "Ідіть і навчіть всі народи!", а також девіз єпархіальних днів молоді, які пройдуть у наступному році: "Завжди радійте у Господі!".


За матеріалами Радіо Ватикан