//

Архиєпископ Зімовські: проблеми літніх людей потребують більше нашої уваги

4 листопада в парламенті Італії пройшла конференція на тему "Дегенеративні та нейродегенеративні хвороби", в якій взяв участь глава Папської ради душпастриства працівників сфери охорони здоров'я Архиєпископ Зигмунт Зімовські.

 

Єрарх зазначив, що незважаючи на те, що в світі збільшується загальна тривалість життя людини, проте актуальні проблеми, пов'язані з хворобами старих людей, на жаль, збільшуються.

 

"Сьогодні багато говориться про соціальні проблеми, насамперед пов'язані з роботою, і це правильно, але хто говорить про старих людей, особливо хворих, які вимагають від нас допомоги в тому, щоб перенести тягар хворіб, слабкість тіла, самотність сердець в настільки ніжний момент їхнього життя? ", - зазначив Архиєпископ.

 

Єрарх розповів, що від нейродегенеративних хворіб страждає близько 15% людей у віці понад 65 років і близько 40% людей у віці 90 років.

 

Архиєпископ Зімовські нагадав про заклик Бенедикта XVI до суспільства про необхідність допомагати сім'ям, які піклуються про старих і хворих людей. "Присутність Церкви та громадських установ на цій конференції свідчить про те, що між нами можлива співпраця", - сказав єрарх. Архиєпископ підкреслив, що Церква не тільки дає людям матеріальні блага, але піклується про душу. "Така допомога іноді буває набагато кориснішою, ніж матеріальна", - підкреслив католицький єрарх.


За матеріалами Ватыканскае радыё