//

Архиєпископ Вельки відзначить отримання кардинальського титулу з бездомними

Берлінський Архиєпископ Райнер Марія Вельки відзначить отримання кардинальського титулу незвичайним способом. Він запросить бідних і бездомних берлінців на урочистий обід, після повернення з Риму. Коли і де відбудеться це святкування поки не вирішено. 18 лютого Папа Бенедикт XVI у ватиканській базиліці вручить кардинальські бірети Архиєпископу Вельки і ще 21 єрархові.

 

Як повідомило Радіо Ватикану, своїм запрошенням для бездомних та потребуючих, берлінський єрарх хотів показати, "що вони належать до нас і мають право святкувати разом з нами". Згідно з християнським посланням "кожна позбавлена засобів та економічно незахищена людина - не позбавлена  Божої любові",- зазначив Архиєпископ.

 

Під час ватиканських урочистостей єрарха буде супроводжувати делегація родичів, друзів, співробітників та представників інших конфесій та релігій. Мер Берліна Клаус Воверайт, міністр культури землі Бранденбург Сабіна Кунст та Міністр юстиції Мекленбурга Ута-Марія Кудер приїдуть до Риму.

 

Архиєпископ Вельки вважає це позитивним знаком того, що політики сприймають Церкву як вагому суспільну групу. Надання кардинальської гідності він сприймає як нагороду для католиків Берліна, котрі довгий час перебували в важкому становищі. Вони були розділені Берлінською стіною впродовж 28 років.