//

Архиєпископ Вельйо закликав гарантувати гідну роботу рибалкам

Голова Папської ради душпастирства емігрантів і мандрівників Архиєпископ Антоніо Марія Велье написав послання на Всесвітній день рибальства, який відзначається 21 листопада. У посланні єрарх звертає увагу на важку ситуацію, в якій живуть багато рибалок, і на важливість збереження світових рибних ресурсів.

 

«Виловлювання риби є джерелом доходу і засобів до існування для мільйонів людей. За підрахунками Організації у справах продовольства і розвитку сільського господарства (ФАО) в світі понад 36 млн. рибалок», – наголошується в посланні. Глава ватиканської дикастерії звертає увагу на їхню важку економічну ситуацію. «Рибалки в країнах, що знаходяться на шляху до розвитку, наштовхуються на проблему малої зацікавленості їхньою роботою, зростанням цін на нафту і політикою, спрямованою на те, щоб обмежити періоди рибного вилову і встановлювати ціни на продаж риби», – зазначається в посланні.

 

«Рибалки щодня повинні боротися з силами природи, які знищують їхні човни і рибальські мережі. Вони часто зустрічаються з драматичними стихійними лихами і борються з кліматичними та екологічними змінами», – йдеться в посланні.

 

Архиєпископ Велье закликав міжнародні оргнізації та уряди країн розробити норми, які будуть гарантувати гідну та продуктивну роботу рибалок, зарплату і продовольчу безпеку.

 

За матеріалами: www.radiovaticana.org