//

Архиєпископ Велье: мігранти можуть пробудити християнську совість

"Міграція відкриває нові шляхи для євангелізації, тому що дає можливість християнським громадам свідчить про Ісуса Христа, насамперед через щирий діалог і конкретні жести солідарності", - пише на сторінках ватиканського видання "L'Osservatore Romano" Архиєпископ Антоніо Марія Велье, голова Папської ради душпастирства мігрантів і подорожуючи. Єрарх переконаний, що мігранти можуть "пробудити християнську совість", скеровуючи людей до справжнього християнського життя.

 

Єрарх підкреслив, що в світі міграції важливо "проявляти конкретну солідарність, дбати про права мігрантів, біженців та іноземних студентів, допомагати їм інтегруватися в нові країни, не втрачаючи своєї людської та християнської ідентичності". Крім того, Архиєпископ Велье звернув увагу на "обов'язки прибулих щодо країни, яка їх приймає".

 

"Святий Отець підкреслює важливу роль преси і закликає до відповідальності журналістів, щоб ті працювали чесно, не тільки турбуючись про актуальність новин, але даючи громадянам послання істини, і таким чином сприяли розвитку культури солідарності", - зазначив Архиєпископ. - Їх внесок необхідний, щоб зробити суспільство більш уважним до нових ситуацій і реальності, в якій порушуються права біженців ".

 

Єрарх розповів, що Папська рада душпастирства мігрантів та подорожуючих організувала три світові конгреси, присвячені проблемам іноземних студентів, які проходили в 1996 р., 2005 р. і 2011 р. Останній форум, який проходив 30 листопада - 3 грудня, був присвячений темі "Іноземні студенти і зустріч культур", і в часі йогозустрічей зверталася увага на роль студентів у новій євангелізації в академічних та університетських колах.
 

 

За матеріалами: Ватыканскае радые