//

Архиєпископ Василій Семенюк провів духовну місію для греко-католиків Чикаго

На великопосній духовній місії парафії УГКЦ св. Володимира і Ольги в Чикаго (США) владика Василій проповідував з 17 по 21 квітня. Місія відбулася з нагоди 45-ї річниці заснування парафії Патріархом Йосифом Сліпим. Духовні науки з нагоди Року віри архиєрей голосив спільно із протосинкелом Тернопільсько-Зборівської архиєпархії отцем Андрієм Романківим.

 

Поза тим першоієрарх Тернопільсько-Зборівський провів ряд зустрічей з українськими емігрантами, вірними парафії, членами молодіжних організацій СУМ, Пласт та парафіяльною молоддю. Митрополит поділився досвідом віри у часи підпілля УГКЦ, розповів про історію і шлях відродження Марійського духовного центру Зарваниця та запросив кожного на Міжнародну всецерковну прощу до Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві 16-19 серпня.

 

Владика Василій відвідав місцевого ієрарха Річарда Семінака, єпископа Чиказького УГКЦ, та єпископа-емерита Інокентія Лотоцького.

 

Вкінці місії високопреосвященний Василій очолив Божественну Літургію у храмі св. Володимира і Ольги, уділив кожному благословення, подарував іконки Матері Божої Зарваницької. Відтак у парафіяльному залі відбулася презентація фільму про Зарваницю.

 

Джерело: http://www.tze.org.ua