//

Архиєпископ Туаль: ми повинні об'єднувати те, що розділяють мури

9 січня відбулась зустріч єпископів з країн Європейського Союзу і США та латинського Патріарха Єрусалиму Архиєпископа Фуада Туаля. Єрарх розповів високим гостям про актуальний стан християнства на Святій Землі. "В період радикальних змін, які відбуваються на Близькому Сході, релігійні лідери не можуть тільки спостерігати за цими подіями, але повинні працювати заради побудови мостів і об'єднувати те, що розділяють мури", - сказав Патріарх Єрусалиму.

 

Єрарх зазначив, що перспективи політичного врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту здаються ще далекими. "Лідери християнських Церков Святої Землі в спільному повідомленні підтвердили свою позицію, яка відповідає позиції Святішого Престолу, і полягає в тому, щоб ізраїльський і палестинський народи мали свої держави", - сказав Архиєпископ Туаль. Він підкреслив, що кількість християн на Святій Землі збільшується завдяки емігрантам католицького віросповідання, котрі прибувають з інших країн і просять політичного притулку. "В Ізраїлі з цією метою прибуло більше 220 тис. людей, в основному з Філіппін, Індії, країн Латинської Америки та Східної Європи. Нещодавно попросили політичного притулку близько 30 тис. осіб з африканських країн ", - розповів Партріарх Єрусалиму.

 

Єрарх підкреслив, що до них потрібно додати близько 1 млн. емігрантів з Росії, близько 315 тис. з них не є євреями. Патріарх висловив стурбованість долею дітей мігрантів. "Ми намагаємось сприяти збереженню їх католицької ідентичності, коли завдяки шкільній системі вони почнуть входити в ізраїльське суспільство", - сказав Архиєпископ  Фуад Туаль.


За матеріалами radiovaticana.org