//

Архиєпископ Toсо: Ватикан не створює політичних партій

Секретар Папської Ради "Iutitia et Pax" заперечує припущення, що Ватикан хотів створити політичну партію. Такі думки з'явилися після його попередньої промови, в якій він розмірковував про можливість виникнення в Італії організації з християнськими цінностями.

 

В інтерв'ю італійській газеті Messaggero єпископ Маріо Toсо нагадує, що Церква може тільки підтримувати такі ініціативи, але не має завдання брати в них активної участі. "Заохочення до створення партії з католицьким корінням є відповіддю на потреби сьогодення, - ствердив секретар Ватикану. - Це стосується й Італії та Європи. В обох випадках ми маємо справу з кризою політичного життя не тільки на його найвищому рівні". Єпископ Тосо також зауважує ослаблення релігійної та культурної ідентичності християн. На його думку, це призводить до того, що християнські цінності стають все більше відкиненими на маргінес громадських дебатів. Секретар Папської Ради "Iutitia et Pax" стверджує, що метою його ініціатив не є безпосередня участь Ватикану в італійській політиці. Він також критикує тих, хто штучно намагається протистояти Святому Престолові та італійському єпископатові.

У деякій мірі у відповідь на заклик єпископа Toсо італійський «Форум осіб і світових організацій праці, що виникли на християнському грунті" оголосив про спеціальний маніфесті у цій справі. Організатори закликають католицькі суспільні організації до співпраці задля спільного добра. Вони також наголошують, що для цього є необхідною "справедлива політика і належна підготовка правлячого класу". Серед найбільш актуальних завдань маніфест згадує: більшу соціальну інтеграцію як всередині Італії, так і в межах Європейського Співтовариства, скорочення державного боргу, а також витрат на провадження політики.

 

Наступне засідання Форуму заплановано на осінь цього року.

 

За матеріалами: radiovaticana