//

Архиєпископ Томазі: релігійна свобода тільки в теорії

"В сучасному світі все більше збільшується розрив між релігійною свободою в теорії та на практиці", - сказав Архиєпископ Сільвано Томазі, постійний спостерігач Святого Престолу при ООН. В інтерв'ю Ватиканському радіо єрарх розповів, що Апостольська Столиця завжди висловлює свою тривогу через порушення релігійної свободи в світі. Він зазначив, що в багатьох країнах існує насильство щодо релігійних спільнот. Архиєпископ Томазі нагадав дуже кричущі випадки, які сталися в Нігерії та в Кенії, де на віруючих, передусім, християн, які збиралися на молитву, кидали бомби, що спричинило до багатьох смертей.

 

"Я стурбований зростанням насильства по відношенню до релігійних громад, особливо християнських релігійних меншин. Я ще раз сказав на форумі ООН, що якщо буде поважатися свобода слова, релігії, найглибші переконання людей в їхніх країнах, тоді інші людські справи будуть поважатися", - сказав постійний спостерігач Апостольської Столиці.

 

Дипломат додав, що існує зв'язок між повагою прав людини і релігійною свободою зокрема, яка дає можливість жити в злагоді і сприяє прогресу країн, що знаходяться на шляху до розвитку. "Таким чином здорові й творчі сили населення будуть використані для загального блага країни, а не спрямовані на створення конфліктів чи ненависті, які приносять тільки смерть і руйнування", – сказав представник Святого Престолу.

 

Архиєпископ Томазі також нагадав, що і в країнах Заходу, хоча не здійснюється фізичне насильство щодо релігії, але "створюється такий стиль життя і спосіб мислення, які залишають мало місця для релігійних переконань".

 

За матеріалами radiovaticana.org