//

Архиєпископ Сан-Франциско критикує рішення суду про визначення шлюбу

Несправедливим і дуже прикрим вважає митрополит Сан-Франциско, Архиєпископ Сальваторе Корделеоне рішення Апеляційного суду в Нью-Йорку, який 18 жовтня підтримав рішення суду нижчої інстанції, що оголосив третій пункт Захисту закону про шлюб несумісним з Конституцією США. Саме цей уривок визначає шлюб як союз одного чоловіка і однієї жінки.

 

«Визнання шлюбу за такий союз (...) вкорінене в нашій природі, у способі функціонування наших тіл. – написав Архиєпископ у заяві, опублікованій після оголошення рішення суду. – Це зобов'язує нашу совість і закони. Кожна дитина має право бути прийнятою і вихованою так довго, як тільки можна, її матір’ю і батьком у стабільній сім'ї. Шлюб є єдиною інституцією, в якій чоловік і жінка об'єднуються на все життя, залишаючись у цьому союзі для кожної дитини, народженої від їхнього союзу. Суспільне добро вимагає, щоб особливий сенс і мета шлюбу були дотримані в законодавстві та в суспільстві, а не відкинені як неконституційні. Нове визначення шлюбу ніколи не запевнить рівної гідності особам, тому що воно суперечить основним правам людини», – сказав голова підкомісії єпископату США з питання промоції і захисту шлюбу.

 

Нагадаємо, Закон про захист шлюбу (Defense of Marriage Act) Американський Конгрес прийняв 20 вересня 1996 року, і наступного дня його підписав тогочасний президент Білл Клінтон. Окрім визначення поняття шлюбу, згідно з федеральним законом, закон захищає право уряду кожного окремого штату використовувати це визначення в разі конфлікту із законами інших штатів.

 

За матеріалами pl.radiovaticana.va