//

Архиєпископ Нью-Йорка про культ насильства в США

Глава конференції католицьких єпископів США архиєпископ Нью-Йорка кардинал Тімоті Долан після трагедії в початковій школі в Коннектикуті виступив проти зростання культу насильства в США, повідомила прес-служба єпископату.


Вранці в п'ятницю двадцятирічний Адам Ланза влаштував криваву бійню в початковій школі Ньютаун (штат Коннектикут), застреливши 27 чоловік, з яких 20 - діти віку від п'яти до десяти років.


"Ми ще раз виступаємо проти культу насильства, що вразив нашу країну навіть у той час, коли ми готуємося святкувати Різдво Ісуса Христа. Тепер більше, ніж будь-коли, ми покликані зміцнювати мир в наших будинках, на наших вулицях і на нашій планеті", - заявив кардинал.


Він запевнив родичів загиблих у молитвах і висловив їм своє співчуття. "Коли невинні люди гинуть від насильства, світ валиться для всіх людей", - підкреслив кардинал.


Кардинал закликав американських католиків надати молитовну підтримку єпархії Бріджпорт, до якої відноситься місто Ньютаун. В єдиній в місті католицькій парафії пройшли заупокійні богослужіння. У неділю католики будуть молитися за упокій загиблих у всіх храмах США.

 

За матеріалами http://procatholic.ru