//

Архиєпископ Ніколс про користь спорту

"Спорт є способом подолання слабкості плоті і прагнення духу до досконалості", – сказав Архиєпископ Вестмінстерський Вінсент Ніколс на проповіді у Вестмінстерському соборі, пригадуючи постать Папи Римського Івана Павла II.

 

Під час молитви за добрий перебіг Олімпіади Ніколс нагадав слова Івана Павла II, виголошені ним у 1985 році з нагоди Європейських ігор сліпих, в яких Папа похвалив мужність і волю учасників і зазначив, що вони не піддалися інвалідності, але подолали її.  "Крім того, Іван Павло II продемонстрував ці якості волі та характеру, будучи великим спортсменом, який боровся з хворобою, що виснажувала  його", – сказав Ніколс. Він зазначив, що ті ж ідеали, які дозволяють осягнути спортивні подвиги, є основою виховання людини як громадянина.

 

Глава католиків Англії й Уельсу, Архиєпископ Вестмінстерської єпархії, нагадав про фонд сприяння спорту ім. Івана Павла II, заснований його наступником Бенедиктом XVI під час його недавнього візиту до Англії та Шотландії. Підтримку Фонду він назвав способом збереження спадщини цьогорічних  Олімпійських ігор. Основною метою Фонду є праця над характером та зміцненню миру через спорт.

 

Архиєпископ порівняв життя із марафонською гонкою, призом в якій є вічне життя – здобуття лаврового вінка, який ніколи не всохне.

 

Єрарх також висловив надію, що ідеали спорту можуть бути реалізовані на Олімпійських іграх цього року, незважаючи на перешкоди, серед яких згадав інтереси великих корпорацій і тиск політиків, які дбають про престиж.

 

За матеріалами info.wiara.pl