//

Архиєпископ Мюллер про деструктивні течії у Церкві Німеччини

Архиєпископ Герхард Людвіг Мюллер критикує поляризацію серед німецьких католиків. Деякі богослови, католицькі академії та засоби масової інформації є складними і антипапськими, – заявив новий префект Конгрегації Доктрини Віри. У кількох одночасно опублікованих інтерв'ю німецький єрарх застеріг від створення таборів у Церкві й закликав наполегливо витривати у єдності віри.

 

"Не можна допустити до створення німецько-національної Церкви" – сказав Архиєпископ Мюллер в інтерв'ю тижневику "Katholische Sonntags Zeitung". На його думку, в Німеччині є багато незадоволених, які критикують Папу і шкодять усій Церкві. Тоді як становище Церкви в Німеччині є набагато кращим, ніж його показує ЗМІ. Архиєпископ Мюллер зазначив, що він зустрічався з багатьма глибоко релігійними католиками, які не мають нічого спільного з незадоволеними критиками.

 

В інтерв'ю для радіостанції "ARD" новий префект Конгрегації Доктрини Віри сказав, що Церква повинна подолати ідеологічне мислення, визначене з правої і лівої сторони. З урахуванням свого нового служіння в Конгрегації, Архиєпископ Мюллер зазначив, що католицьке богослів’я сприяє науковому плюралізму, але не можна залишати загальних фундаментів. "Католицький не означає зібрання всього, що можливе. Адже ми маємо чіткі основи, що базуються на Одкровенні в Святому Письмі та Переданні, а також на рішеннях Папи, єпископів і Собору", – наголосив новий глава дикастерії Ватикану.

 

Архиєпископ Мюллер додав, що в Німеччині його сприймали як консервативного єрарха, навіть як реакціонера, але ці описи не є влучними. На його думку, сьогодні часто використовують ідеологічні поляризації. Його попередника Йозефа Ратцінгера в Німеччині назвали архиконсервативним броньованим кардиналом.


За матеріалами: Radio Watykańskie