//

Архиєпископ Хосер: Хворі та ті, хто страждають, є скарбом Церкви

Хворі та ті, хто страждають, є скарбом Церкви, – наголосив Архиєпископ Генрик Хосер. 9 лютого він відвідав Будинку соціальної допомоги "Під Бжозамі" в Бялолєці (Польща), де головував на урочистій Літургії і уділив людям похилого віку таїнства Єлеопомазання.

 

Відзначаючи, що хвороби є для людини складним досвідом, і щоб його пройти кожен потребує провідника, Архиєпископ Хосер закликав довіритися Ісусові Христові, Який добре знає людські страждання, бо він їх пережив. – У таїнстві помазання хворих Бог допомагає людині в посиленні боротьби проти страждання, труднощів, а також сили в самотності – пояснив Архиєпископ.

 

Вказавши на приклад Ісуса Христа під час Його страждань і смерті на хресті, єпископ варшавсько-празький закликав присутніх пожертвувати своїм важким досвідом для інших. Як зазначив – "скарб хворих полягає в тому, що своїм стражданням вони лікують світ. Саме з його глибини добувається наш заклик до Бога, який є "найчистішою молитвою, що йде прямо до Божого Серця". – "Про цю молитву ніколи не забуваймо", – закликав Архиєпископ Хосер.

 

– Будинок, в якому ви живете, не є десь на маргінесі життя, – сказав Архиєпископ Хосер. – Тут життя є реальним, пульсуючим. Немає в ньому нічого штучного, рекламного. У цьому місці перевіряється цінність кожної людини. Тут також здійснюється піднесення людського страждання.

 

Архиєпископ Хосер закликав відкрити себе до потреб і страждань оточуючих – можливо, вони потребують більше.

 

За матеріалами: wiara.pl