//

Архиєпископ Флоренції пробачив нападникові ще у день нападу

Італійська преса не вщухає від обговорення вчинку митрополита Флоренції, Архиєпископа Джузеппе Беторі, який розповів журналістам, що пробачив свого кривдника. На життя єрарха відбувся замах 4 листопада навпроти архиєпискоаського палацу в столиці Тоскани.

 

Нападник вистрілив у секретаря єрарха, 41-річного о. Паоло Боргі, який закрив своїм тілом митрополита. Куля пройшла неподалік аорти, лікарі говорять, що священик дивом вижив.

 

Суддя Антоніо Пеццуті підтвердив, що в ніч з 16 на 17 грудня поліція заарештувала 73-річного Ельцо Басчіні, якого звинуватили у озброєному нападі на двох духовних осіб.


Архиєпископ Беторі, якого  журналісти розпитували подробиці цієї справи, повідомив, що пробачив нападника. Єрарх високо оцінив дії працівників правосуддя, пояснивши, що «визначення істини є дорогою суспільства до правосуддя», однак прощення «стосується совісті,  воно вже відбулося, і немає необхідності це підтверджувати».

 

Уже в день нападу митрополит Флоренції, сказав, що «місія єпископа – зустрічатися з людьми, серед яких є такі, якими не керують добрі наміри». Але щодо всіх, «як і щодо цієї особи», яка у нього стріляла, єпископ має почуття милосердя.


За матеріалами: info.wiara.pl