//

Арабсько-ізраїльський оркестр дасть концерт для Бенедикта XVI

У день пам'яті свого небесного покровителя, св. Бенедикта, 11 липня, Папа буде присутній на концерті знаменитого арабсько-ізраїльського оркестру «West-Eastern Divan Orchestra», який в рамках свого європейського туру спеціально приїде до літньої резиденції Папи у Кастель-Гандольфо.

 

Диригувати оркестром буде його засновник Даніель Баренбойм. У програмі концерту – П’ята і Шоста симфонії Людвіга ван Бетховена. Оркестр «West-Eastern Divan Orchestra» був заснований 1999 р. для розвитку діалогу між музикантами, що походять з конфліктуючих між собою країн. В оркестрі є представники Ізраїлю, Єгипту, Йорданії, Сирії, Лівану, Палестини. Їх усіх об'єднує любов до класичної музики і бажання миру для своїх народів. Назва оркестру – «West-Eastern Divan Orchestra» – походить від однойменної поеми Гете, в якій поет висловив важливість єдності культур Заходу і Сходу.

 

Музиканти зізналися, що причиною їхнього приїзду до Кастель-Гандольфо стало глибоке визнання діяльності Святійшого Отця на благо миру між юдеями, християнами і мусульманами.

 

За матеріалами radiovaticana.org