//

Арабські християни протестують проти насильної ісламізації в секторі Газа

Арабські християни, які усе ще залишаються у секторі Газа протестують проти насильної ісламізації залишків християнського населення, яку проводить терористичне угрупування Хамас. Час від часу кілька сотень людей збирається біля катедри в Газі.

 

Християнська спільнота сектору Газа налічує всього 2500 вірних і є однією з найстарших християнських спільнот.

 

Від моменту встановлення мусульманської влади на цій території, християни там знаходяться під постійними утисками і переслідуваннями. У 2006 до влади у цьому анклаві прийшов Хамас, який відразу почав проводити політику жорсткого тиску на залишки християн з метою їхньої ісламізації. Ісламські бойовики неодноразово атакували християнські церкви, посилився тиск на християн у школах і університетах, почастішали випадки звільнення християн з роботи за відмову перейти в іслам.

 

Протести викликані все сильнішим тиском на християн, яких ісламісти у різні способи стараються примусити прийняти іслам. Останні протести спровоковані викраденням двох християн і їхнім насильним «наверненням» в іслам.

 

Не дивлячись на шалений тиск терористів, випадки навернення в іслам серед газьких християн є великою рідкістю. Але останнім часом почастішали випадки викрадення християнської молоді і це викликає велике занепокоєння.

 

За матеріалами www.vecernji.hr