//

Араби інвестують мільярди в ісламізацію Заходу

За останні 30 років Саудівська Аравія вклала у поширення ісламу у західному світі 100 мільярдів доларів. Згідно підрахунків аналітиків, ця сума в два рази більша від тої, яку на свою пропаганду витратив Радянський Союз впродовж всієї холодної війни. Бенефіціантами саудівських шейхів є перш за все американські університети. Саме вони в першу чергу можуть розраховувати на величезну фінансову підтримку з Близького Сходу.

 

Рекордним у цьому відношенні був 2005 рік. Серед найбільших американських вишів, котрі отримували мільйони доларів, найбільші суми були вкладені в Гарвард і Джорджтаун - по тридцять мільйонів. Цими дотаціями в жодному разі не можуть користуватися всі науковці і студенти, а лише центри ісламських навчань, що існують в рамках цих університетів. Ці величезні інвестиції потрохи починають приносити свої плоди. Як подає газета «Il Foglio», Центр Християнсько-мусульманського порозуміння, що існує при університеті Джорджтаун, вже сьогодні вважається найбільш активним центром антиізраїльської та антиамериканської пропаганди у столиці США.

 

Варто зазначити, що сама Саудівська Аравія, яка робить такі щедрі подарунки для західних інтелектуалів, сама славиться великою неписемністю. Писати і читати там вміє менше половини громадян. Та зрештою, це не єдиний прояв лицемірності. Ті ж саудівці, які так самовіддано пропагують ісламську культуру закордоном, так само віддано винищують будь-які прояви християнства на власній території. Хоч християн там нараховується понад 2 мільйони, що становить понад 7 відсотків мешканців, вони не мають жодної церкви, каплиці чи будинку для молитви. Та ж Саудівська Аравія, яка у західному світі спонсорує мечеті і часто посилається на ідею діалогу, на власній території забороняє практику будь-якої релігії крім ісламу. На територію Саудівської Аравії заборонено ввозити релігійні символи, хрестики, вервиці і публікації, а понад усе Святе Письмо. За дотриманням цих релігійно-моральних принципів наглядає спеціальна поліція. Громадянам цієї країни заборонено змінювати релігію, і за це їм призначено смертну кару.

 

За матеріалами Radio Watykańskie