//

Апостольський візитатор спробує вирішити конфлікт у Лімі

Ватикан посилає апостольського візитатора, щоб допоміг вирішити конфлікт між місцевою Архиєпархією Ліми і тамтешнім Папським Католицьким Університетом Перу. Про це поінформувала місцева церковна влада. Візитатором має бути один з кардиналів. Йдеться про інституційний конфлікт між владою і церквою про призначення ректора, якого, згідно зі статутом, мав призначати великий канцлер, Архиєпископ Ліми, з трьох відібраних кандидатів. На думку теперішнього ректора Марціала Рубіо і тих, хто його підтримує, вибір має бути зроблений повністю автономно.


У цьому випадку чекають на думку Ватикану і перуанського Конституційного суду. Обидві інстанції прийняли рішення на користь правових стандартів, підкресливши, церковний характер Папського Католицького Університету у Перу. Однак керівництво Університету все ж дотримується свого, звинувачуючи великого канцлера, тобто кардинала Луїса Кіпріані у зловживанні владою.


У зв'язку з тривалим конфліктом Конгрегація освіти постановила номінувати спеціального візитатора з цього питання. Хоча ім'я призначеного кардинала ще не відоме, Архиєпископ Ліми висловив сподівання, що це рішення може допомогти уникнути суперечок.


За матеріалами Radio Watykańskie