//

Апостольський Нунцій Селестіно Мільоре зустрівся з африканськими послами у Варшаві

Візит Бенедикта XVI до Беніну матиме важливе значення для всієї Африки. На це звернув увагу представник Святого Престолу під час вчорашньої зустрічі з журналістами. До поїздки Папи готується також дипломатії Ватикану. У межах підготовки Апостольський Нунцій в Польщі зустрівся з послами африканських країн, які живуть у Варшаві. "Я сподіваюся, що значення цієї поїздки вийде за межі Беніну і стане святом віри, яка також буде для інших", – сказав після зустрічі Архиєпископ Селестіно Мільоре.

 

«Є небагато африканських послів, що живуть у Польщі, але я хотів би зустрітися з ними, бо при кожному Апостольському візиті добре обмінятися інформацією та думками. До того ж я хочу сказати, що у світі дипломатії взаємини між представниками африканських країн і Ватикану є не тільки сердечними, але також базуються на довірі та співпраці ", – сказав дипломат.

 

Архиєпископ Мільоре проінформував послів, що під час своєї поїздки, яка розпочнеться завтра, Папа оголосить Післясинодальне Апостольське Повчання. Він зверне увагу на потребу залучити місцеву громаду до здійснення ініціативи зміцнення миру, справедливості та розвитку. Цих ініціатив вже є багато, але їхня ефективність залежить від участі самих африканців, – сказав Апостольський Нунцій у Польщі.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie