//

Антоніо Гауді – майбутній святий? (відео)

Архітектор Каталонського модернізму Антоніо Гауді є відомий у всьому світі за його унікальний стиль. Але в майбутньому цього іспанця можуть проголосити святим.


Розповідає Хосе Мануель Альмузара, Керівник Асоціації беатифікації Антоніо Гауді:
«Починаючи з 1992 року, коли ми заснували Асоціацію беатифікації Антоніо Гауді, нашою головною метою є поширювати побожність Гауді у всьому світі. Тобто, показувати його більше, ніж просто архітектора, але як християнина».


Його називали «Божим архітектором», і не дивно чому. Храм Пресвятої Родини є справжнім витвором архітектурного мистецтва і також катехизмом на камені. Фасад храму представляє епізоди з життя Ісуса.


Розповідає Хосе Мануель Альмузара:
«Кожного дня тисячі людей відвідують базиліку пресвятої родини. Вони бачать, що за цією прекрасною будівлею стоїть побожний християнин. багато людей усвідомлюють, що цей вид архітектури приводить їх до Бога, свідомо чи підсвідомо


Цей християнський зміст є присутнім у всіх дизайнерських працях Гауді. І не лише у релігійних працях, але і у світських.


Розповідає Хосе Мануель Альмузара:
«Цікаво, що у всіх своїх працях, релігійних чи світських, він залишив християнський знак. Casa Batlló, La Pedrera, Park Güell, Casa Calvet – всі вони виражають свою любов до Бога через хрест чи якусь деталь, що нагадує нам про Богородицю


Хосе Мануель Альмузара розповів також, що Асоціація отримала сотні листів, в яких розповідають про різні ласки, отримані за заступництвом Гауді, серед них є і можливе чудо.


Розповідає Хосе Мануель Альмузара:
«Зараз це чудо якраз розглядають, і ми ще не знаємо висновку спеціалістів. ми радіємо з того, що все більше і більше про Антоніо Гауді говорять як про святу людину, як про людину, яка заслужила того, щоб бути в наших молитвах і заступатись за нас перед Богом


І якщо лікарі підтвердять, що один з цих випадків дійсно є чудом, тобто науково його не можливо буде обґрунтувати, то наблизиться час беатифікації Гауді. У цьому випадку його прізвисько «Божий архітектор» буде цілком йому відповідним…

За матеріалами Romereports.com