//

Антихристиянська релігійна свобода в новому кримінальному кодексі Непалу

У новому Кримінальному кодексі Непалу йдеться про обмеження релігійної свободи. Майбутній закон передбачає суворі покарання за всі форми євангелізації. За публічне проголошення Євангелії або будь–яке  відношення до цього  новий Кримінальний кодекс передбачає покарання до 5 років тюремного ув'язнення і штраф в розмірі 400 євро. Допускається тільки сповідування індуїзму і буддизму.

 

Християни, котрі живуть в Непалі, відверто говорять про обмеження їхньої релігійної свободи.  Вони стурбовані тим, що дане положення призведе до чергової хвилі переслідувань. Новий кримінальний кодекс чекає на затвердження парламентом і президентом Рамою Бараном Ядавою.

 


Непальський Міністр юстиції в інтерв'ю для агентства Asia News заспокоює, що це  положення не стосується тих християн, котрі самовіддано працюють  на користь суспільства, закон протистоїть діям агресивного прозелітизму. Приводом для поправки закону є зростання повідомлення про нахабні випадки євангелізації деяких протестантських громад. Влада, водночас, запевняє, що законодавча процедура не спрямована проти католиків.

 


Між тим, протестантські лідери спільнот відкидають звинувачення у проведенні акцій, які виходять за рамки євангелізації. У 2007 році Непал став світською державою після багатьох століть панування абсолютної монархії індуїстичного характеру. Тимчасова конституції забороняє прозелітизм, але надає право сповідувати власну віру. На думку багатьох експертів, новий закон може стати інструментом в руках індуїстських екстремістів, тим більше, що в непальському парламенті немає представників релігійних меншин.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie