//

Анонс: Всесвітній Конгрес Божого Милосердя в Кракові

Від 1 по 5 жовтня 2011 року в Кракові, Польща, відбудеться ІІ Всесвітній Конгрес Божого Милосердя. Перший відбувся у квітні 2008 року в Римі з ініціативи кардиналів Крістофа Шенборна та Станіслава Дзівіша.


В ньому взяв участь також кардинал Камілло Руіні – багаторічний співпрацівник Івана Павла ІІ. Як підкреслює генеральний вікарій Риму у відставці, другий Конгрес  є важливішим.


„Я пам'ятаю конгрес, який відбувся в Римі кілька років тому з кардиналом Дзівішем і кардиналом Шенборном, але я думаю, що конгрес в Кракові є ще важливіший після беатифікації Івана Павла II, який був великим апостолом Божого милосердя XX і XXI віку.”


Як додає кардинал Руіні, також місце проведення Конгресу в краківських Ляґевніках має велике значення, оскільки саме вони вважаються всесвітньою столицею культу Божого Милосердя.


„Власне тут жила св. Фаустина Ковальська, велика містичка, яка отримала безпосередньо від Господа Ісуса одкровення Милосердного Бога для грішної людини. Ми враховуємо також, що звідси походить Іван Павло II, який в своїй другій енцикліці «Dives in misericordia» вказав людству шлях Божого Милосердя сьогодні. Сьогодні, хоча багато хто не знає про це, людство особливо потребує Божого Милосердя.”


Конгрес відбудеться під гаслом „Милосердя - джерело надії”. У Кракові зберуться шанувальники Божого Милосердя зі всіх континентів, щоб поділитися досвідом переживання милосердя в житті та звіщення його світу. Це буде також час для прочитання послання милосердя в контексті „нової євангелізації” і пошуку нових методів давання свідчення про Бога милосердя перед світом. Докладну програму, а також необхідну інформацію можна знайти на сайті www.wacom2011.pl.


За матеріалами www.info.wiara.pl